top of page
  • Info

Presentació del document "Propostes per un MODEL ORGANIZATIU basat en la nova versió de la DEEE per la millora de l'eficiència energètica del parc residencial"

Actualizado: 27 may



Dilluns 10 de juny de 2024 | MATÍ 12.00h a 14.00h

Inscripcions: Aquí





Sota l’autoria d’Albert Cuchí (ETSAV-UPC) i Joaquim Arcas – Abella (Cíclica), aquest document presenta una proposta per construir un model organitzatiu del sector de l’edificació basat en les eines incloses en la nova versió de la Directiva d’Eficiència Energètica dels Edificis (DEEE).

L’estratègia a llarg termini per la Rehabilitació Energètica en el Sector de l’Edificació a Espanya (ERESEE 2020), el document que actualment defineix les necessitats d’eficiència energètica del parc edificat en l’horitzó 2050, estableix que s’ha de passar dels 30.000 habitatges rehabilitats anuals actuals als 350.000 habitatges rehabilitats anualment a partir de 2030 i arribar finalment als 7,1 milions d’habitatges principals rehabilitats.

 

Per tant, el repte per poder assolir aquestes xifres és fer el salt de magnitud en l’escala de la rehabilitació. I per això cal tenir clar un marc organitzatiu que enquadri les solucions proposades (tant financeres, com normatives i socials), i que permeti multiplicar per dotze el número d’habitatges rehabilitats en tant sols set anys.

 

Aquest marc organitzatiu és el que s’ha treballat en el document que es presenta. Sota l’autoria d’Albert Cuchí (ETSAV-UPC) i Joaquim Arcas – Abella (Cíclica), aquest document presenta una proposta per construir un model organitzatiu del sector de l’edificació basat en les eines incloses en la nova versió de la Directiva d’Eficiència Energètica dels Edificis (DEEE).

 

L’estudi persegueix dos objectius clars: la millora progressiva de la quantitat i la qualitat de la informació sobre el parc existents, i la seva disponibilitat per què els diferents agents del sector prenguin decisions estratègiques informades i coordinades entre si.

 

Aquest document no es presenta com a una proposta tancada, si no com un punt de partida per a l’anàlisi i el debat dels diferents agents i experts del sector.


Fitxa del document:

Autoria

Albert Cuchí | Escola d’Arquitectura del Vallès de la Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAV-UPC) Joaquim Arcas-Abella | Cíclica [space · community · ecology]

Col·laboració

Greta Tresserra | Arquitectura i Sostenibilitat (AuS)

Ander Bilbao | Cíclica [space · community · ecology]

Revisió

Cecilia Foronda | Fundación Ecología y Desarrollo (ECODES)

Francisco Labastida | Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Joan Herrera | Samso EDS

Jordi Pascual | Institut de Recerca de l'Energia de Catalunya (IREC)

Judit Kimpian | Architects’ Council of Europe (ACE)

Peter Sweatman | Climate Strategy & Partners

Raquel Díez | Green Building Council España (GBCe)

Valentin Alfaya | Ferrovial, Spanish Green Growth Group

Data de publicació

Març 2024

Llicència

Publicación bajo licencia CC BY-NC-SA 4.0

Enllaç de descàrrega

 

La jornada es desenvoluparà a la sala d’actes de l’edific de la Pia Almoina de Girona. Es farà una presentació de l’estudi per part dels seus autors i posteriorment s’obrirà un torn obert de preguntes i debat.  



Programa:

11:45 - 12:00

Obertura de portes / recepció

12:00 – 12:45

Presentació de l’estudi a càrrec de Albert Cuchí i Joaquim Arcas-Abella (autors del document)

12:45 – 13:30

Torn obert de preguntes i debat

 

*Aquest programa és orientatiu i pot estar subjecte a modificacions i actualitzacions



Organitzen



Comments


bottom of page